JP: Verdens første brinttog på skinner i dag (Generelt)

af ThomasTT, tirsdag 18. september, 2018, 14:13 (88 dage siden) @ kme

Men kan brint ikke laves med el fra vindmøller og måske endda i perioder fra vindmøller, der ellers ville stå stille, når det i blæsende vejr ikke er muligt at slippe af med strømmen? Herved bliver det både grønt og marginalt gratis


Jo, men det er bare sjældent (få timer om året) at der ikke er økonomi i at lade vindmøller lave strøm. Kig en gang på en gros prisen på strøm på North Pool (el-børsen). De seneste uger har den ligget på ~50 øre/kWh. Det er meget bedre end at lave brint. Husk at elektrolyse af vand som udgangspunkt kun har en effektivitet på 70% så man spilder en masse energi bare i processen. Læg hertil at fossil-brint ofte er et biprodukt med en værdi på kr. 0,00. Man betaler kun for opsamling og håndtering.

Men på sigt er det vel sandsynligt, at det meget oftere bliver svært at slippe af med strømmen fra vindmøller, når der bygges flere af dem. Man kan udbygge el-nettet, så man kan handle med det, men vil det altid være nok? Den forblæste vestkyst kombineret med den lange strækning fra Tønder til Thisted kunne passe fint med brinttog, der så optankes fx ved Ringkøbing. Især når tyskerne åbenbart satser på det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

DSB plakat 1959

DSB plakat 1959
DSB plakat 1959 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen