Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Billunds gamle station er på vej i graven (Generelt)

af Togbus, Foldingbro, 19/9 2018, 10:59 (2018 dage siden) @ Peter Linaa

https://www.jv.dk/billund/Billunds-gamle-station-er-paa-vej-i-graven/artikel/2644677


Der er allerede startet en tråd i det Historiske Forum om dette.

Jo, men her begræder man alle bygningers forsvinden der har blot en snært at tilknytning til jernbaner, uanset hvormeget senere tilbygninger og grimme termoruder har forringet pågældende bygnings bevaringsværdi.

Cyklus i sørgeceremonien over fortidigt jernbaneskrammel er:
1) man skal ikke nedlægge trafikken, for den er så og så meget værd for samfundet
2) man skal ikke pille sporet op, for der kan oprettes en veteranbane med en MH og en Gs-godsvogn, ombygget til smart turistsommervogn som vedhæng.
3) drømmerne danner arbejdsgrupper som udarbejder forslag om genindførelse af person- og godstrafik.
4) hvis privatbane: diverse materiel reddes og bliver senere genopmalet i skingre farver og med forbedringer hist og her ved hjælp af diverse materialer fra det lokale byggemarked. Men selvfølgelig kan man sige at XYZJ M ## er bevaret for "eftertiden". Hvor lang tid er forresten "eftertiden"?
5) Når sporet er fjernet eller på vej til at blive fjernet, fremspirer interessen for rester af ståltrådshegn på rådne egepæle, rester af kilometersten og endelig de håbløst ombyggede stationsbygninger, som på grund af ejernes uformåenhed og uformuenhed ombygger dem til ukendelige rædsler. De sidste bliver begrædt fjernet, selv om disse er fuldstændigt uden bevaringsværdi og ofte tilmed øjebæer i landskabet eller bymiljøet.

--
- busser når det er billigst


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Svenska-lok
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak