Deutschlandtakt rykker nærmere (Generelt)

af ulca, torsdag 11. oktober, 2018, 10:23 (61 dage siden) @ kme

Lübeck-Nykøbing F (N 6 SH)

Den sidste tæller måske ikke med i dette regnskab?

Den forbindelse vil, i følge en hurtig opmåling på Google Maps, være på ca. 145 km., altså ca. 10 km. længere end København H. - Nykøbing F. Så afhængig af hvilken hastighed der kan køres med bliver det rejsetid på måske en times tid (forudsat at der kan køres 160 km/t og at der skal gøres ophold på visse stationer undervejs).

Hvad med en direkte forbindelse København - Berlin? Hvis der køres over den kommende/nye Storstrømsbro, Køge-Ringsted banen, Femern og Büchen, bliver det en tur på ca. 550 - 600 km. Hvis der kan køres med 200 km/t det meste af vejen giver det rejsetid på omkring 3 timer.
Nogen vil måske spørge om ikke det er hurtigere med et fly. Måske, hvis man bor i nærheden af en lufthavn og der er forbindelser mellem startpunkt og slutpunkt. Men hvis ikke det er tilfældet kan der dels være en vis rejsetid til og fra lufthavne, dels skal man som oftest møde et givent stykke tid (i nogle tilfælde 30 minutter, måske mere eller mindre) før afgang, og så der er lige spørgsmålet om hvor hyppigt der er afgange. Så i en del tilfælde vil det nok bedre kunne svare sig at tage et tog, f.eks. en videreudviking af en de nuværende EuroCity hvor der mellem København og f.eks. Lübeck køres med 2 togsæt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen