Artikel overskrift som ikke giver mening... (Generelt)

af andersj, Nordjylland, søndag 14. oktober, 2018, 00:03 (63 dage siden) @ FutteV

https://stiften.dk/aarhus/Skandaletog-bliver-ved-at-drille-IC4-tog-udskyder-eltog-til-A...

Kan i relatere overskriften til brødteksten?? For der står at IC4 er skyld i at der ikke kommer Eltog til Aarhus, fordi at de ikke bliver taget ud med det samme. Og så er signalfovirring den anden grund, mn det er vel ikke DSB eller IC4's skyld.

Det er lidt rodet sammen i artiklen. Værkstedet nord for Aarhus bliver kun til eltogsæt, og skal ligge i Årslev - ikke Brabrand. Dieselværkstederne i Aarhus lukker når hhv. det sidste IC3 og sidste IC4 er udfaset hos DSB. IC4 skal ikke til Årslev, men til det eksisterende værksted ved Sonnesgade i Aarhus C.

De eksisterende signaler mellem Fredericia og Aarhus kan ikke fungere sammen med kørestrøm. Man kan immunisere dem, men det har Banedanmark fravalgt. Så derfor bliver man nød til at vente med at sætte strøm på Aarhus-Fredericia til det nye signalsystem - ERTMS er installeret. IC4 får dog ikke ERTMS installeret, så for at IC4 kan komme på værksted i Aarhus skal der køres på de gamle signaler. Man kan heller ikke undvære IC4 før man får tilstrækkeligt mange af "Fremtidens Tog" leveret.

Det hele er sådan set Banedanmark's skyld, for det er Banedanmark der har valgt at IC4 ikke skal have ERTMS og det er Banedanmark der har valgt at man ikke vil immunisere de eksisterende signaler.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen