Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fire togproducenter kan byde på nye eltog til danskerne (Generelt)

af Peter Christensen, 25/10 2018, 12:36 (2003 dage siden) @ Scharfenberg

Det er faktisk ret utroligt, at det med så mange store, etablerede producenter reelt kun er Stadler, der er i spil. De ender formentlig med at vinde stort på alle parametre. Pris, lavgulv osv. og ikke mindst på at især Flirt 3 kører på et utal af strækninger i Europa. En velafprøvet - og ikke for dyr - model er formentlig det, der er allervigtigst for både DSB og politikerne, og det er vist kun Stadler, der kan levere det.

Du har nok ganske ret idet DSBs økonomi næppe tillader at DSB køber et tog, som set via en TCO-analyse er billigst. Det vil handle om laveste indkøbspris.
Ja, udgifter til vedligehold og energi må så ligge højere end for andre muligheder. Det KAN blive et problem når trafikken udbydes - men det er der jo mange år til (og visse i DSB håber på at det aldrig sker).
Som jeg er orienteret, så er den nuværende evalueringsmodel så fyldt med subjektive vurderinger, at det reelt kan blive hvad som helst.
Ganske smart, for så kan man altid tale om "billigt ud fra en helhedsbetragtning" og meget andet af same skuffe. Umiddelbart vil bør der også lægges tid ind til et par klagesager fra nogle af taberne; det er blevet mere reglen end undtagelsen at klage rundt om i Europa. Skidt med hvor seriøs klagen er; den skal bare virke generende på vinderen og køberen....bindegalt system, men det er sket før.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak