Tid til tanker (Generelt)

af keld @, Malling, søndag 04. november, 2018, 15:10 (73 dage siden)

I sommer fandt jeg dette sted i Tyskland:

[image]

Her var ikke den store risiko for at bommen gik op, men en rimelig stor trafik af såvel person- som godstog. Ind imellem kom en eller to røde glenter svævende hen over skoven, og jeg ventede hele tiden på, at et rådyr ville komme ud i skovbrynet.

Her kunne tankerne få frit løb tilbage til den tid, hvor man altid kunne regne med en køreplan. Man kunne altid nå planlagte forbindelser, der var altid information på stationerne, højtalerudkald, af- og ankomsttavler på perronerne, personale i togene og på stationerne, og meget mere. I Danmark var der lokomotivtrukne tog med varieret materiel, og fysiske signaler på såvel strækninger som stationer, som efter planen snart forsvinder.

Mens jeg sad og filosoferede besluttede jeg mig for at fortsætte mine indlæg i Forum.dk, ”Billeder fra en svunden tid”. Det bliver med mere koncentration på landskaber m.m. og mindre på identificerede lokomotiver.

M.v.h.
Keld Zumbach


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
BLDX A/S
Hectorrail
Nakskov Sukkerfabrik
Nakskov Sukkerfabrik
Nakskov Sukkerfabrik blev opført i årene 1882-83 og er i dag den sidste overlevende sukkerfabrik på Lolland. Læs her om fabrikken med de tilhørende saftstationer samt det omfattende roebanenet og de mange smalsporede damp- og diesellokomotiver.


 Læs artiklen 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen