Økonomi for spisevogn (Generelt)

af mpp, mandag 05. november, 2018, 21:59 (71 dage siden)

Efter at jeg i går måtte ræse gennem 7-eleven for at få noget mad inden mit tog fra Aarhus til København afgik tænkte jeg på, hvordan økonomien i en spisevogn egentligt er. Det er rimeligt almindeligt i udlandet og f.x. på ICE-togene er spisevognen i nogle tilfælde 1 af 7 vogne, så DB må jo vurdere at det er en god forretning.

Er der nogle der ved hvordan de forskellige togselskaber ser på spisevogne og hvilke hensyn de tager? Er det noget der hænger sammen i sig selv, eller handler det mere om at gøre jernbanen lækker overfor passagerne generelt? Er der nogle eksempler på togselskaber der har indført spisevogne og så siden haft mulighed for at sælge flere dyre billetter?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Knutzens personvogne
Knutzens personvogne
Lars Christensen har skrevet et fyldigt forord til en artikel om DSBs personvogne skrevet af daværende generaldirektør for DSB Peter Knutzen og bragt i Vingehjulet nr. 1/1943. Artiklen er forsynet med billeder fra Jernbanen.dk´s arkiv.



 Læs artiklen 
DB Cargo
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk






Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen