Lille video med IC3 i Israel (Generelt)

af Filip, onsdag 07. november, 2018, 12:39 (70 dage siden)

Link - youtube
Forleden cyklede jeg lidt rundt i udkanten af Jerusalem, og kom forbi et par IC3-tog. Videoen er af lidt tvivlsom kvalitet, men jeg tænkte at der måske var et par stykker herinde, der ville synes om at se lidt dansk håndværk, i nogle lidt anderledes omgivelser.

I videoen ser man først et tog på vej ud af byen, og bagefter et tog der ankommer. Først ved Zoologisk-have-stationen, og bagefter ved perron på Jerusalem Malha station.

Toget kører på den gamle jernbane, der snor sig ned fra Jerusalem (i 800 m. højde) gennem bjergene til Bet Shemesh, hvorfra man kan skifte til tog videre rundt i landet. Det er en helt speciel tur, hvor toget hele tiden smyger sig rundt om bjergskråningerne. Det foregår i et tempo, hvor sjælen også kan følge med :-) Turen kan klart anbefales.

Det står i klar kontrast til den nye jernbane, der åbnede for en måneds tid siden. Her starter man inde i centrum, 80 meter under jorden, og kører via tunneller og broer direkte mod Tel Aviv. Turen ud til lufthaven med den nye bane tager 21 minutter, mod en time med bus.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Lille video med IC3 i Israel - Filip, 07/11 2018, 12:39 [*]

Danske privatbaner

Læs historien om:
BLDX A/S

DSB Hs400
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen