Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Stilling - genåbning - nu med gratis offentlig transport (Generelt)

af ThomasTT, 15/11 2018, 22:59 (1979 dage siden) @ Skjold

I København bruges der rask væk milliarder på Metro mv., så cyklisterne kan tyrannisere over orden.

Men har jyderne ønsker om motorveje, som koster mindre end City-metroen, så kommer der et hyl af den anden verden. Disse motorveje er med til at bringe forsyninger til fx København, som efterhånden ikke selv har nogen produktion af nævneværdigt omfang.

Glem alt om gods på jernbane; der mangler el og terminaler designes på de mest uhensigtsmæssige måder.

Så er det selvfølgelig bedre at skaffe transport til relativt få mennesker over en muligvis kommende bro over Vejlefjord til over 4 milliarder, og hvor toget ikke skal stoppe i Vejle, mens en station i Stilling skal genåbnes, så skønsmæssigt 371 personer - brutto - kan nyde godt af dette!

Er det kun mig, der har svært ved at se fornuften i disse samfundsmæssige investeringer?

Venlig hilsen Skjold Christensen

Disse potentielle nye motorveje er rene parallelveje og vil ikke bringe noget som helst til københavn eller noget andet sted, ligesom de ikke på nogen anden måde vil levere noget som ikke allerede eksisterede for 30 år siden.det er 30 milliarder for absolut ingenting. Udover massiv naturødelæggelse.

Medmindre, selvfølgelig, at de nuværende motorveje sander til. Det er dog langt fa sikkert kommer til at ske, og det er endnu mere uklart, at mere motorvej giver mere fremkommelighed. Den bredeste motorvej i verden ligger i texas. 26 vognbaner efter den seneste udvidelse, der kostede mere end hele togfonden. resultat: længere rejsetider.

I praksis kan biltrafik kun fungere, hvis en tilstrækkelig stor andel fravælger bilen. Investering i jernbane er derfor reelt også en investering i veje. I det omfang der flyttes passagerer.

låst
2790 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Der kommer tog

Der kommer tog. Pris 270 kr.

Læs mere
Indsend billeder
Med P 917 over Sjælland
Med P 917 over Sjælland

Lars B. Christensen har igen været i avisarkivet og har fundet denne levende beretning i Dagens Nyheder en søndag i 1935. I artiklen beskriver journalisten, hvilken oplevelse det var, at køre med på maskinen fra København til Korsør.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak