Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB og Dansk Jernbaneforbund enige om en tillidsmandsaftale (Generelt)

af Peter Christensen, 16/11 2018, 10:27 (1981 dage siden) @ KSC

Nu er der flere der skriver “det var ikke gået ude i det private”

Man kan heller ikke direkte sammenligne DSB med firmaer ude i det private. For der er stort set ingen der arbejder på den måde DSB gør. 365 dage om året på alle tider af døgnet, jul, påske, pinse Med flere.

Langt de fleste er “8-4 (16)” jobs med fast kantineordning. Som medarbejder hos et selskab som DSB som arbejder på alle tider af døgnet hele ugen, får kroppen ikke en fast døgnrytme, faste spisetide, faste sovetider, hvilket slider, som man så betaler med sidst i livet, der koster nogen leveår.

Flypersonale, rederier og søfarende er 24/7/365 og stort set uden offentlige firmaer.....vagtplaner osv. er en del af dagligdagen der.
Jeg spekulere bare på, om aftalerne er så komplekse, at der skal en tillidsmand med for at sikre aftalernes overholdelse.
Det kan også være, at tilliden mellem parterne er ikke-eksisterende og personalet frygter, at få tjenester, som konsekvent går mod uret...eller at enelleranden lille planlægger skal være "smart i en fart" og derfor planlægger på en måde, som på ingen måde er dækket af gældende aftale.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailBillige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

De danske gasværker og banerne omkring

De danske gasværker og banerne omkring. Pris 330 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak