Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jernbanebro over Vejle Fjord (Generelt)

af Frank Poulsen, 16/11 2018, 10:47 (1986 dage siden) @ ventrikel

Så en ny bro over Vejle fjord vil ikke gavne pendlere? Sammen med ny bane fra Århus til Hovedgård... Så vil man kunne lave hurtige regionaltog ned gennem Østjylland fra Århus til Kolding eksempelvis. Med få stop, til netop pendlere... Halvtimesdrift måske der hedder Århus, Horsens, Fredericia, Kolding... Det vil jo dermed netop gavne pendlere...

Vejle får så et halv timesdrift med et lidt mere standsende system... Eller man kan lave både det ene og andet osv. Kort sagt, en bro vil jo skabe mere dynamik og flere muligheder og er bestemt ikke kun til for lyntogene! Det handler om flere spor giver flere muligheder, både hurtige intercitytog, men så sandelig også mulighed for hurtigere pendlertog. Og dermed ikke sagt at Vejle skal skæres af, de får nogle andre tog, og måske også hurtige tog den vej... Det ene udelukker ikke det andet, tværtimod giver det bedre plads!

Ligesom Roskilde var så sure dengang den ny bane over Køge blev vedtaget... Jeg forstod det ikke! Tværtimod giver det jo mere plads hos dem til flere regionaltog, når man fjerner gods og lyntog Roskilde alligevel ikke havde gavn af!

låst
2688 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MH376
Sakskøbing Sukkerfabrik
Sakskøbing Sukkerfabrik

Sakskøbing Sukkerfabrik opførtes i årene 1909-10 og der blev etableret et ret omfattende 700 mm smalsporet roebanenet omkring fabrikken. Inden nedlæggelsen af roebanerne i 1966 nåede banerne at blive Danmarks største private jernbanesystem.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak