gratis tog - finansiering (Generelt)

af ThomasTT, tirsdag 20. november, 2018, 21:32 (23 dage siden) @ Jørgen Pagh Jensen

Selvom tog er en relativt miljø og klimavenlig transportform, er det dog bedre for miljøet, hvis man ikke rejser. Alene af den grund, er det ikke særlig smart, at samfundet ligefrem skulle stille gratis tog til rådighed for borgerne.

Og så er der varmestueeffekten. Hvis tog var gratis, kunne de tiltrække passagerer, som bare kører frem og tilbage, fordi det er hyggeligt. Et godt sted at mødes, måske handle hash, drikke øl, sove. (Især hvis det er tog uden personale...)

Er der nogen, som kender til gratis tog fra noget sted i verden? Jeg ved, at lokalbusser hist er her er gratis (f.eks. i Torshavn), men gratis transport udenfor byområder, findes det?

Gratis offentlig transport findes en del steder men er dog stadig ret sjældent. Tog er endnu sjældnere. Det hele skulle dog være gratis i en by så stor som Tallinn. Erfaringerne er tilsyneladende meget forskellige. I USA er det blevet droppet flere steder igen, angiveligt fordi mange tvivlsomme typer begyndte at køre rundt med busser og jage andre tilbage til biler, hvilket igen førte til mindre lyst til at investere i det.

Andre steder er det meget populært.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 rengøring tilbud
Dampvogne ved privatbanerne
Dampvogne ved privatbanerne
En række afsnit fra bogen ´Danmarks Damplokomotiver´ af William Bay udgivet i 1977, er samlet til denne artikel. Den omfatter dampvogne fra Gribskovbanen, Randers-Hadsundbanen, Langelandsbanen og Hornbækbanen.
 Læs artiklen 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen