Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

JP-lederartikel: DSB leverer tog til fortiden (Trafikpolitik)

af Jens Hansen, 27/11 2018, 06:53 (1971 dage siden) @ Peter Christensen

Må jeg anbefale at vi prøver at holde fokus på det store problem, som artiklen påpeger, at DSB køber det forkerte tog.

At de ansætter 3 jubelidioter, eller hvad de kalder det, er jo ligegyldigt. De er måske ude i næste måned. Havde det været i Waterfront-dagene i DSB kunne man godt mistænke DSB for, at det var en pressemæssig afledningsmanøvre.

Næ, det store problem, som avisen påpeger, ar at DSB køber et gennemsnitstog, som både skal køre fjerntog og lokaltog. Dvs.det bliver for stort og dyrt til en del trafik og for dårligt til en anden del af trafikken. Og det gør DSB alene, for at optimere deres egen verden. DSB, og nok mere præcist en væsentlig del af medarbejderne, lever fortsat i euforien af IC3.

Hvis vi skal udvikle togtrafikken i Danmark, skal vi løfte niveauet. Og ja, det betyder så, at der nogle steder skal køre både et fjerntog og et lokaltog - men det er vel heller ikke så ringe endda?

JH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Vigerslevulykken
Vigerslevulykken

Den 1. november 1919 kørte et Korsørtog op bag i et Kalundborgtog ved Vigerslev blokpost og dermed var Vigerslevulykken en realitet. Lars Christensen har gennemgået over 1.000 siders sagsakter i Rigsarkivet og resultatet er denne artikel om ulykken.

Læs mere
DSB MH394

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak