Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Arbejdsretten giver DSB medhold (Generelt)

af ClausAmager, 29/11 2018, 22:26 (1947 dage siden) @ andersj

Pressemeddelelse fra DSB:

Arbejdsretten har i dag afgjort, at arbejdsnedlæggelserne blandt DSB's kørende personale den 5., den 21. og den 28. november var systematiske og overenskomststridige. Dermed har retten givet DSB medhold.

Arbejdsretten pålagde medarbejderne en bod for arbejdsnedlæggelserne den 5. og den 21. november på 40 kr. per time efter skat for faglærte; og 35 kr. per time efter skat for ufaglærte.

For arbejdsnedlæggelsen den 28. november, der fandt sted efter arbejdsrettens første møde i sagen den 23. november, er boden skærpet til 70 kr. per time efter skat for faglærte; og 65 kr. per time efter skat for ufaglærte.

Desuden sker der løntræk for de timer, hvor medarbejderne har nedlagt arbejdet.

Endelig pålagde Arbejdsretten Dansk Jernbaneforbund at sørge for, at arbejdet forbliver normaliseret, og at der ikke kommer flere arbejdsnedlæggelser.

"Jeg er tilfreds med, at Arbejdsretten med afgørelsen har sendt et klart signal. Jeg håber, at der nu bliver skabt ro, så vi kan komme videre i forhandlingerne om nye lokalaftaler med Dansk Jernbaneforbund efter den proces, vi i fællesskab har aftalt," udtaler Flemming Jensen, Administrerende direktør i DSB

Tvivler på der efterhånden er nogen arbejdere tilbage der kan tage Arbejdsrettens ord alvorligt...
Hvis man som Arbejdsret kan acceptere, at en arbejdsgiver river en gældende overenskomst midt over i “fredstid” (mens OE´en fortsat løber), har man reduceret sig selv til en ligegyldig parantes.

Gad vide hvad det er for mennesker der egentlig sidder og dømmer i den der Arbejdsret? Mon de er i familie med Ekstra-Blads journalisten OBO?

Mvh.
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak