Avatar

Kattegat med 350 km/t - Take 2 (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, torsdag 13. december, 2018, 13:06 (313 dage siden) @ TroelsH

Kære Troels

Jeg er glad for, du vover at tage tråden op igen. Jeg er helt enig med dig at, at den forbindelse bør etableres og jeg er også af den opfattelse, at den er så vigtig for vort lands fremtidige udvikling og dynamik, at det endog kan være en god idé at etablere den, også selv om den igangsatte analyse måtte vise, at der skal kastes finanslovskroner i den. Nogle gange må man op i helikopteren og nogle gange må man satse og nogle gange må man sætte det lange lys på og så videre, og så videre.

To umiddelbare kommentarer:

1) Som jeg husker det, kan man godt køre København-Aarhus via Kattegat på 60 minutter uden at skulle helt op på 350 km/t. Det er måske værd at tage med i overvejelserne.

2) Der er naturligvis en sammenhæng mellem Timemodellen og Kattegatforbindelsen. I mine øjne er det dog kun delstrækningen Odense-Aarhus, der kan komme i klemme. Der vil stadigvæk være behov for hurtige forbindelser (1 time) for de, der skal rejse København-Odense, Odense-Esbjerg og Aarhus-Aalborg. Kattegatforbindelsen "dækker" forbindelsen København-Aarhus og skærer rejsetiden ned fra 2 timer til 1 time (i forhold til Timemodellen) og reducerer rejsetiden fra 3 til 2 timer København-Aalborg (i forhold til Timemodellen). Så alle er glade - bortset fra de, der skal rejse internt Odense-Aarhus, med mindre Timemodellen fastholdes på den delstrækning.

Den største modstand mod Timemodellen finder man vel i Vejle og i Solbjerg. Det kunne være interessant at se en beregning af den interne rente for eteblering af Timemodellen på delstrækningen Odense-Aarhus under forudsætning af, at Kattegatforbindelsen etableres. Der forsvinder jo en del trafik fra delstrækningen Odense-Aarhus over til Kattegatforbindelsen. Hvis det viser sig, at det ikke kan betale sig at opgradere Odense-Aarhus til en rejsetid på 1 time, kan man jo lade være. I første omgang vil de sikkert juble i Vejle - indtil det går op for dem, at de så kan glemme alt om Superlyntog Horsens-Vejle-Fredericia-Odense-København, lige som alle andre, der benytter strækningen helt eller delvist, ikke får nogen rejsetidsforkortelse.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med en bog i 2019 om 150 år for Støvring station - og noget om strækningen Randers-Aalborg

--
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Ringsted i snestorm
Ringsted i snestorm
Webmaster Tommy Nilsson var den 28. december 2001 i Ringsted midt i en snestorm. Det kom der denne fotoreportage ud af. Det lykkedes at holde kameraet nogenlunde fri for sne selv om sneen væltede ned.
 Læs artiklen 

Norske lokomotiver
Norske lokomotiver
Her er en oversigt over alle norske lokomotiver, fra det første damplokomotiv, der blev sat i drift på privatbanen Norsk Hovedjernbane i 1854, til de nyeste el- og diesellokomotiver hos CargoNet og CargoLink. Listen inkluderer også NSBs smalsporede damplokomotiver.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen