Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Flere i toget - men hvordan (Trafikpolitik)

af mikedk2100, 19/12 2018, 18:25 (1948 dage siden) @ ventrikel

Evner vi ikke dette indenfor de næste 5-10 år – så glem jernbanen. Så bliver det individuel transport fra hjem til bolig som sejrer. Så kan vi få de ikke særlige kreative politikere på Borgen til at forstå at det er nu man skal ofre penge på de daglige pendlere – ja så er løbet kørt.

Jeg er enig i, at der skal gøres noget - og det er altså nu. Selv her i København, hvor der trods alt må siges at være en rimelig kollektiv trafik, er man godt i gang med at jage folk over i bilerne. Flere og flere københavnere anskaffer bil, og når de først er i bilen, så vender de sjældent tilbage til den kollektive trafik.

Årsagerne er sikkert mange.

Men kort sagt er det jo for dyrt, for besværligt og det kører som vinden blæser. Uanset, hvor meget der investeres og bygges, så får vi ikke vendt skuden, hvis ikke både Movia, DSB og Banedanmark forstår, at de skal være servicevirksomheder, hvor deres kunder altså er de mennesker, der er passagerer i tog/bus.

Movia skal ikke lave takstomlægninger og tvinge folk over på Rejsekort, fordi det giver bedre fordeling af midlerne mellem transportørerne. De skal lave en takstomlægning, som gør det mere gennemskueligt for passagererne (altså en oprydning af de mange zoner). Og så skal de gøre det muligt for folk at kunne rejse med tog/bus uden nødvendigvis at have et Rejsekort.

DSB skal forstå, at service er mere end bare at komme fra A til B på et eller andet tidspunkt. De har selvfølgelig svært ved at gøre noget som helst de næste mange år, fordi IC4-skandalen hænger ved og gør, at der er materielmangel frem til midten af 20erne.

Banedanmark skal forstå, at deres vigtigste opgave er, at der kan køre tog. Så må de planlægge deres sporarbejder bedre, selvom det skulle blive dyrere at gøre det i f.eks. nattetimerne. Det er måske også en grund til, at københavnerne anskaffer bil - for vi kan cykle til/fra job, men når vi skal til påskefrokost, julefrokost, sommerhygge eller bare en weekendtur, så har Banedanmark lukket togtrafikken for at lave sporarbejde. Så er københavneren selvfølgelig nødt til at have en bil.

Mon ikke også pendlerne ude fra provinsen har nogenlunde samme opfattelse, og derfor foretrækker at sidde i kø på motorvejen, fremfor toget - bilen er godt nok dyr, men den er ikke besværlig og den kører præcis derhen, hvor man vil, når man vil.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak