Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB hæver antallet af orange billetter (Jernbanen i dag)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 26/12 2018, 09:55 (1938 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

DSB vil hæve antallet af orange billetter fra 56.000 til 120.000 pr. uge. Det skal samtidig være muligt at få refunderet ikke-brugte billetter:

https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE11093305/dsb-i-krig-for-at-vinde-jyske-og...

(Artiklen er måske bag betalingsmur).

Artiklen er bag en betalingsmur...

I artiklen omtales DSBs nye produkt, Orange Fri, som er næsten tilsvarende de nuværende Orange-billetter, som bekendt ikke kan ændres eller tilbagebetales.

Med Orange Fri kan ledige sæder bestilles ned til 5 timer før afgang og billetten kan refunderes hvis den alligevel ikke benyttes, dog ser det ud til at produktet kun kan benyttes af unge og af pensionister, som DSB citeres for i artiklen 'Med det nye Orange Fri vil DSB indføre en permanent ordning rettet mod netop de unge og de ældre' Artiklen giver ikke svar på, om andre end disse to målgrupper kan benyttes sig af tilbuddet.

Artiklen nævner også den igangværende opgradering af tæpper, sædebetræk og WiFi, som iflg. DSB vil være med til at trække kunderne tilbage i butikken, ved at forbedre komforten.

Desværre vil rejsende med togene fra Esbjerg og Sønderborg, nok ikke opleve den store forskel, da hovedparten af IR4 togene ikke er bygget til Intercity-trafik. Der mangler plads til at man kan arbejde undervejs, sædeafstanden i flyopstilling så lille at en PC ikke kan benyttes og ved den klassiske 'IC3-opstilling' mangler bordet simplthen...

Hvis DSB mener noget med deres tiltag, så burde det være muligt at 'opgraderer' et antal IR4 tog til 'IC-standard' og hovedsagelig benytte dem mellem Esbjerg/Sønderborg og København, så kunderne på disse strækninger får det samme komfort-niveau som resten af IC-systemet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak