Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

OT supersygehus (Generelt)

af Bongo-Anders, 29/12 2018, 11:55 (1917 dage siden) @ ventrikel

Næstved blev blandt andet fravalgt til placering af supersygehus pga den dårlige fremkommelighed vis “Gedestien” fra motorvejen ved Rønnede til Næstved :) Køge ligger infrastrukturelt magisk godt ved motorvejenes sammenfletning fra hele Sjælland og der er immervæk 30 km fra Køge Sygehus til du nærmer dig grænsen til Region H ;)


Nej begrundelsen for at Næstved IKKE fik et supersygehus skal findes et andet sted.
Der var dengang 4 placeringer på spil. Roskilde, Næstved, Køge og Ringsted.
Læg mærke til at 2 af placeringerne var i det gamle Roskilde amt, En placering (Ringsted) tæt på Roskilde amt og så Næstved. I alle 4 tilfælde ville der blive et mindre akut sygehus i Nykøbing.

Men de gode politikere fra det gamle Roskilde amt og de mange embedsmænd herfra havde fået placeret sig på gode pladser i det nye regionsråd og regionshus.
Så man spillede elegant Roskilde ud mod Næstved vel vidende at ingen af disse ville få supersygehuset. Brogerne på Lolland og Falster fik deres lille akut sygehus uanset hvad og Slagelse ville vinde ved at det blev Køge.

Sjovt nok pegede læger og sygeplejersker på Ringsted.

En placering i Ringsted i f.eks. Kærhave med en ny Ringsted station som forhal til supersygehuset og en stump motorvej fra Næstved til øst for Ringsted og tilsvarende en stump motorvej fra motorvejen lige syd for Holbæk til Ringsted havde givet ALLE borgere i region Sjælland både et fremtidsikret sygehusvæsen og hurtige forbindelser.

Nu står vi med et mini supersygehus i Køge som ligger 3 km fra Køge Nord, adskillige mindre sygehus som har tiltagende svært ved at tiltrække læger og patienter især fra Lonnad og falster som sendes rigtigt langt til behandlinger i enten Køge, Roskilde, Slagelse, Rigshospitalet og Odense.

Du må gerne forklare mig hvad der er mini ved det sygehus, selvfølgelig er sygehusene i Odense, Skejby og Aalborg meget størrere men det er byerne de ligger i vel også.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Kampen om Himmerlands banerne

Kampen om Himmerlands banerne. Pris 420 kr.

Læs mere
DSB Hs373Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak