Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

OT supersygehus (Generelt)

af ventrikel, Næstved, 29/12 2018, 18:17 (1943 dage siden) @ krabsen

Interessant at se de argumenter som fremføres her i denne tråd!

Jeg ville umiddelbart have troet at det var mennesker med en forkærlighed for tog og flere skulle benytte toget som skrev på disse sider. Men det virker som om at bare der er skinner så pyt med om de opfylder et behov og hvor mange som så benytter dem.
OK - sat lidt på spidsen men alligevel!

Det som er galt herhjemme er at vores folkevalgte og dem som sidder i de mange statslige og regionale / kommunale administrationer er dårlige til at tænke i helheder!

Når man i dag skal bygge et nyt supersygehus - ja så burde det være logisk at det placeres så ansatte såvel som patienter - især de rigtig mange ambulante - har let til at komme til netop sygehuset.

Vi kan næppe ændre meget på strækningen fra hjem til første jernbanestation - men herfra kunne vi godt være lidt mere kreative og tænke i helheder.
Hvorfor kan forhallen til især et supersygehus ikke være en togstation?

Hvorfor kan pladsen foran et supersygehus ikke være et trafikalt midtpunkt for flere busruter?

Så skal vi formå at få såvel de ansatte som ambulante patienter og pårørende til indlagte til at tage offentlig trafik - ja så skal der være sammenhæng og let adgang.
Det duer ikke med ½-1 km fra et station til forhallen og så yderligere ½-1 km indepå sygehuset!
Eller skift flere gange fordi sygehuset ligger langt fra den station som de fleste nu engang kommer til først.

Køge er et godt eksempel på mangelfuld omtanke.
Skejby er ikke meget bedre trods letbane.
Skejby dækker for mange lidelser HELE region Midt. Så det skal være let at komme til Skejby med toget. Ikke at man skal skifte flere gange på sidste del af strækningen og så gå ½-1 km.

Fint at nogle er i så godt fysisk form at de nemt går 1 km - men mange patienter er ældre, dårlig gående eller været til behandlinger / samtaler som ikke indbyder til halvmaraton.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak