Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Levetidsforlængelse af littra ER (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 31/12 2018, 13:09 (1914 dage siden) @ Michael Deichmann

Tilbage i 2013-2015 foreslog vi DSB at levetidsforlænge ER (på vores fabrik i Randers) efter samme koncept som SJ X2000 og SBB Lok2000, idet disse projekter var i udbud og løsningen for ER stort set identisk. Investeringen var tjent hjem alene på reduceret energiforbrug på syv år. Talte man effektiv vedligeholdelse og komponenter med, var det endnu hurtigere,

Projektet kom aldrig ret langt ind i DSBs organisation. Der var ikke budgetteret med levetidsforlængelser for noget materiel, og ER togene "kørte fint som de var". Senerehen gik ordrerne i både Sverige og Schweiz til andre virksomheder, og fabrikken i Randers blev solgt.

Mon ikke DSB vil forsøge at købe de gamle komponenter fra X2000, og så anvende disse på ER, indtil de Nye Tog, tager over.

/Lasse

PS:Der er ikke en kinamands chance for at få ER godkendt til kørsel i andre lande i Europa. Dertil er al dokumentationen lavet for alt for længe siden.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak