"Tog ramt af genstand på Storebæltsbroen" (Generelt)

af Nordexpress, torsdag 03. januar, 2019, 11:46 (290 dage siden) @ gaest

Der må jo være mindst tre faktorer: vindstød nordfra, trykbølgen fra det modkørende persontog og så det forhold, at der vel i almindelighed er størst vindtryk på den første trailer/container i togstammen.

Dels mangler der tilsyneladende en anvendbar model til beregning af disse kræfter, dels kan man tænke sig, at der fremover sættes regler for togstammens oprangering med en eller flere container som første last, dels kan man tænke sig, at øltoget fremover skal køre over lavbroen uden modkørende persontog.

Det er lidt uhyggeligt, at scenariet ikke har været tænkt igennem. Hvor tit sidder man lige i et hurtigtog, der passerer et modkørende godstog! I alt fald på en længere rejse.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Radiostyrede tog til Thisted
Radiostyrede tog til Thisted
I slutningen af 1980erne eksperimenterede DSB med radiostyring af tog og der blev bygget en forsøgsstrækning ved Grønttorvet i København. Jan Eriksen var med på en af prøveturene og fortæller i denne artikel om systemet.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen