Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Styretap til skibscontainer. (Generelt)

af Peter Christensen, 6/1 2019, 19:29 (1936 dage siden) @ BoergeOf61

Det er nok en meget relevant information i en debat om skibscontainere og andet gods, der falder af tog og lastbiler. Igen: Skibscontainere må formodes at være skabt til skibe, så hvis de falder af skibe, kan de nok også falde af alt muligt andet. Den store forskel er bare, at der normalt ikke går mennesker rundt på havet.

Desværre går containere ikke nødvendigvis til bunds når de ryger i karret; det er langt fra sikkert at de er fyldt helt op og dermed er der masser af luft til opdrift.
Dermed kan de ligge og rode i overfladen eller lige under.
Det er s.....irriterende for "andre" at sejle ind i sådan en tingest, for det giver ofte nogle dumme skader, som kræver reparation/dykkerundersøgelser osv. Ofte vil dette være under selvrisikoen på forsikringen, så det er lige ud af rederens lomme medmindre han kan hive nogle penge fra whoever der tabte containerne. Det er ofte svært og de advokater, som kan kører de sager, koster RIGTIG mange penge, så nogle gange er det "sut den onde numse".
Kan man se containeren på radar? Næppe...og containere kan drive relativt langt og der er ikke nødvendigvis mandskab nok ombord til at have en udkik stående i stævnen i længere tid. Hviletidsregler findes også ud på vandet.
Bevares, efter en tid, så skal der nok komme vand ind i containeren og så sætter den sig pænt på bunden. Håb på at det er på dybt vand hvor fiskerne ikke kommer; så vil den sunkne container ikke genere alt for meget.

På den anden side: der er temmelig mange containere ombord i skibe dagligt og %-vis ryger kun ganske få i vandet.
Nogle gange bliver folk bare syndt med hvor voldsomt vejret var, stormen tog lige en anden retning end først antaget etc. og så opstår balladen. Det er set rigtig mange gange og vi har ikke set det sidste.
Hvad der skete med den famøse trailer bliver rigtig interessant at se, for forholdet er interessant for mange andre end blot DB Cargo.
Gættelegen om årsager har jeg meldt mig ud af.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak