Hector rail får tilladelse til at køre med lastbiltrailere (Generelt)

af Mo 568 @, fredag 11. januar, 2019, 15:42 (647 dage siden) @ Svend

Der er tale om basal jernbanesikkerhedmæssig viden om hvordan forholdet er imellem den risiko der er findes og den konsekvens der kan opstå. Set i forhold til den konsekvens som et svigt fra én medarbejderens side kan give i dette tilfælde, virker det underdimensioneret rent sikkerhedsmæssigt, hvis der kun er én der tjekker om læsset er korrekt fastgjort.
Hectorail har efter min opfattelse forholdt sig professionelt til forholdet mellem risiko og konsekvens. Af pressemeddelelsen fra Trafikstyrelsen fremgår det om Hectorail:Styrelsen noterer sig med tilfredshed, at det er muligt at kontrollere, om fastlåsningsmekanismen virker efter hensigten, at metoden hertil er mulig at anvende i praksis og endelig at den vejledning, som virksomhedens medarbejdere arbejder ud fra forkommer godt illustreret og forståelig.

DB Cargo har stadig har køreforbud, hvilket jo kunne lede til den tanke at denne virksomhed ikke har kunnet fremvise en tilsvarende procedurer?

En af de allervigtigste ting at fokusere på, når man arbejder med sikkerhed, er, at mennesker laver fejl, og det er man nødt til at forholde sig til, når man laver sikkerhedssystemer. God weekend Mo 568 alias Thomas Albøg Olsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen