Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fremtidige Metro linier (Generelt)

af mpp, 17/1 2019, 11:05 (1919 dage siden) @ bastholm

En af de foreslåde metrolinjer ville køre Brønshøj til riget til forum til København H og videre til Refshaleøen. Der er opmærksomhed på at de to områder mangler så det er oplagt at de er med i næste omgang.

Der er derudover forslag om at forlænge Sydhavnsmetroen fra Ny Ellebjerg til Hvidovre Hospital (i stedet for at koble den med ringbanen). Der er også forslag om at grene fra i Flintholm og så kører til Rødovre.

Derudover er der nogle der snakker om at man kunne lave en letbane Nørreport–Tingbjerg da det er et område der ikke nødvendigvis dækkes godt med metro. Derudover er der snak om letbane eller BRT fra Nørreport til Refshaleøen (der hvor 5C kører til Nørreport–Hovedbanen og der hvor 9A kører fra Hovedbanen–Refshaleøen cirka). Det er især for at få mere kapacitet over havneløbet og at få bundet Refshaleøen sammen og at kunne gøre det på få år der tæller i den løsning (at man så skal grave nogle hovedfærselsstrøg op er en anden sag).

Derudover er der selvfølgeligt metroen til Malmø, men det er nok science fiction indtil videre.

Helt generelt vil der nok blive besluttet at bygge en metro til indenfor de næste par år. Jeg tror vi i så fald skal forvente en der dækker universitetet og riget og kører videre til Amager som det mest sandsynlige.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Nakskov Sukkerfabrik
Nakskov Sukkerfabrik

Nakskov Sukkerfabrik blev opført i årene 1882-83 og er i dag den sidste overlevende sukkerfabrik på Lolland. Læs her om fabrikken med de tilhørende saftstationer samt det omfattende roebanenet og de mange smalsporede damp- og diesellokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak