Svenskerne vil køre tog i Danmark (Jernbanen i dag)

af andersj, Nordjylland, fredag 01. februar, 2019, 11:58 (109 dage siden) @ mpp

Er det ikke en del af EUs jernbanepakke at man skal kunne købe en billet til samtlige tog? Så bruger man rejsekortet betaler man vel det samme for både SJ og DSB. Derudover skal man ikke kimse af at folk nu køber billetter på mobilen og hvad fjernbusserne har gjort ved markedet. Sidst jeg skulle til Odense kostede det omkring 200-300 med bus og 500-600 med tog. DSB Orange er også en ting der har ændret folks vaner i forhold til rejseplanlægning og køb af billetter.

For 10-15 år siden da jeg var barn gik vi altid bare ned på stationen og købte en billet til det næste tog. De dage er forbi og det tror jeg SJ vil nyde godt af.

I princippet kan man jo godt gøre sådan at hvis man har pendlerkort på Rejsekort så er det DSB der får betalingen hvis kortet scannes i et DSB tog og SJ der får betalingen når det scannes i et SJ tog. Det kan enten gøres ved at der afregnes en fast pris for hver rejse (månedsskort/60 rejser) eller at Rejsekort går ind og ser hvor mange gange man faktisk har rejst på en måned og fordeler indtægterne derefter. Så jo flere gange en kunde har rejst på en måned jo lavere betaling for togselskabet pr. rejse.
Det samme kan man gøre for almindelige billetter - enten har man en fast "Rejsekort-normalpris" eller også korrigeres prisen alt efter hvilket selskab der kontrollere Rejsekortet undervejs.

Mellem Odense og København skal man ikke undervurdere hvor mange der rejser på pendlerkort, ungdomskort eller fleksible normalprisbilletter pga. DSB's frekvens.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Hvad er det?
Hvad er det?
Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.


 Læs artiklen 

Lokomotivfabrikker

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen