Ingen planer om at udbygge enkeltsporet flaskehals i Køge (Generelt)

af ThomasTT, onsdag 06. februar, 2019, 12:17 (252 dage siden) @ Frank Poulsen

Lige præcis!

Og i min verden ville det give god mening også for Gadstrup, Havdrup og Lille Skensved at få kvartersdrift, ligesom Hårlev til Køge har i dag. Men det er altafgørende at der kommer det dobbeltspor. Køge - Køge Nord. Om det er nok til det kan lade sig gøre, tjaa ikke umiddelbart desværre. Har set udfordringer når har prøvet at lave en køreplan, desværre. Men det har jeg været inde på flere gange på denne side :)

Og desværre har man jo dybt idiotisk (i mine øjne) lavet den nye banes bro over Roskilde banen, så smal at der ikke er plads til et ekstra spor... Forstår ikke man ikke lavede den de 5 meter bredere eller hvor meget det præcis er når man nu er i gang.
Ser man på vejene i netop Køge området. Så blev der sidste år (eller var det forrige, tiden går) udvidet Stensbjergvej fra Lyngvej ned til Sygehuset (og længere end det) til 4 vejbaner, det var nemt fordi tog broerne over var forberedt til det allerede tilbage fra mange år siden. Og i start nullerne blev Lyngvej ud mod motorvejen ligeledes udvidet til 4 spor, her var jernbanen også forberedt til det. Jeg tvivler stærkt på at man lige så nemt havde udvidet disse vejbaner, hvis der skulle nye jernbanebroer til osv. Det havde været meget dyrere og trafikken skulle være gået meget mere i stå før man besluttede sig... Så generelt når man bygger bør man i nogle situationer tænke... Hvad kan fremtiden måske bringe og hvor meget dyrere er det reelt, kontra at vi om måske 10-20 år for brug for det alligevel... Nå det blev et lille sidespor ;)

Tilbage til emnet. Er der nogen der har set nogle anlægsoverslag på hvad det vil koste at udvide til dobbeltspor fra Køge ud til afgreningen mod Køge Nord og altså forbi Ølby?

Kunne man ikke nøjes med at udbygge frem til Ølby nordfra? Det må da være betydeligt billigere og køge-ølby alene kan vel næppe blive en flaskehals


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964
Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964
Dette hæfte på 32 sider om Vestsallingbanen blev udgivet af Jernbanehistorisk Selskab i 1964 i anledning af banens 40 års jubilæum. I hæftet fortælles om banens forhistorie, anlæg, drift, stationer rullende materiel, nedlæggelsen osv.
 Læs artiklen 
Svenska-lok
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen