Ny jernbane i østjylland (Generelt)

af Peter Christensen, mandag 11. februar, 2019, 14:36 (69 dage siden) @ mpp

BaneDanmark er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på den nye bane København–Ringsted, der bortset fra stationsombygning i Ringsted er blevet leveret til budget og til tiden. Udbygningen af banen Ringsted–Femarn skrider også planmæssigt frem selvom det måske er svært at få øje på lige nu. Der har givetvist været udfordringer med elektrificeringen til Esbjerg men ellers bortset fra sidste sommers fejl lader det til, at systemet virker.

Der er vidst noget med et signalsystem, som volder problemer. Mest fordi BDK i lang tid fastholdt at Signalprogrammet overholdt tidsplanen.
Det gjorde de så ikke - det kunne faktisk ses for år tilbage hvis man ville. Derfor blev der ikke i tide (altså for ca. 3 år siden) bestilt et "gammeldags sikringsanlæg". Der var masser af penge i Ringstedbane-projektet hertil. Men BDk ville ikke.
Det er det, som kaldes en dysfunktionel jernbane og som bringer Kim C.s pis i kog.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Skagensbanen 1890 - 1965
Skagensbanen 1890 - 1965
I 1965 kunne Skagensbanen fejre 75 års jubilæum og i den anledning udgav Jernbanehistorisk Selskab dette hæfte. Heri fortælles grundigt om Skagensbanens første 75 år, hvor banen bl.a. blev ombygget fra smalspor til normalspor. Hæftet er på 64 sider og konverteret til pdf-format.
 Læs artiklen 

Lokomotivfabrikker

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen