Ny jernbane i østjylland (Generelt)

af Togbus, Foldingbro, mandag 11. februar, 2019, 15:53 (248 dage siden) @ mpp

BaneDanmark er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på den nye bane København–Ringsted, der bortset fra stationsombygning i Ringsted er blevet leveret til budget og til tiden. Udbygningen af banen Ringsted–Femarn skrider også planmæssigt frem selvom det måske er svært at få øje på lige nu. Der har givetvist været udfordringer med elektrificeringen til Esbjerg men ellers bortset fra sidste sommers fejl lader det til, at systemet virker.

Jernbanen fungerer givetvist bedre nogle steder end andre steder, men derfra til at sige at den slet ikke fungerer er tåbeligt. Derudover er de her forskellige udbygninger mange steder en forudsætning for at man kan få den eksisterende jernbane til at klare lokaltrafikken (f.x. på Vestfyn).

.....er i øjeblikket....... siger vist alt om at der ikke er leveret endnu. Desuden er en bane uden signaler og dermed ikke operationel til planlagt kapacitet jo ikke en succes. Femern-forbindelsen er jo heller ikke en succes førend der er forbindelse under sundet til Hamborg.

Hvis Banedanmark havde demonstreret evne til at levere eltog til Århus tror jeg piben havde fået en anden lyd. Det er jo også Banedanmark som ekspertmyndighed som har prioriteret for politikerne og det er politikerne bare ikke imponerede over.

Undskyldninger er der nok af - der skal leveres og der skal leveres synlige resultater, ikke blot teknisk korrekte resultater. I mellemtiden lægges der grus ud til endnu mere motorvej og der kommer flere lækre fjernbusser ud at køre, hvorfor en vision om at "man tager bussen eller flyet" hvis man skal rundt uden bil snert godt kan blive den virkelige virkelighed.

--
- busser når det er billigst


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen