Tølløse kobles på landsdeltrafikken (Generelt)

af mikedk2100, København Ø, torsdag 14. februar, 2019, 11:59 (373 dage siden) @ Togbus

Ja netop. Og så er det et stort plus for passagerene, i stedet for at bakse med sin bagage hen til en bus


Ja, men forsinkelserne i forbindelse med sporarbejder, inkl den risiko for at der opstår uplanlagte forsinkelser gør vel snart køretiden for bus hele vejen konkurrencedygtig. At bakse bagage hen til en direkte bus skal sammenlignes med at bakse bagage hen til et tog.

Køretiden i en direkte bus (eller bil) fra København til Aarhus er da allerede konkurrencedygtig med toget.

Ulempen ved "togbusser" er, at man planlagt eller uplanlagt jages fra toget over i en bus, for så igen at blive jaget fra bussen over i et nyt tog. Derfor er det da glædeligt, at DSB begynder at tænke på, at folk altså har købt billet til toget, og derfor helst skal fragtes hele vejen i tog - selvom det skulle tage længere tid.

Jeg glæder mig da også over, at DSB endelig fra december begynder at køre deres Hamburg-tog over Fyn/Jylland. De seneste år har det bestemt ikke være nogen fornøjelse at tage toget til Hamburg med de mange sporarbejder der har været i det sydlige Danmark. Det har det været en enorm ulempe for folk, at blive jaget over i en bus i Nykøbing Falster, for så at blive kørt til Rødby, gå på færgen og så gå fra færgen igen til et tog i Puttgarden. DSB burde for mange år siden have taget konsekvensen og føre toget over Fyn/Jylland.

Igen, DSB skal tænke på, at de kører tog - ikke bus. Og folk betaler for at blive fragtet i tog og ikke bare fra A til B i et tilfældigt transportmiddel.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen