Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

persontog aarhus havnespor? KomBarDo på skinner (Generelt)

af Niels, Aarhus, 20/2 2019, 14:04 (1884 dage siden) @ mpp

Hej

Molslinjen har 8 dobbeltture mellem 6.00 og 20.00 på hverdage mellem Aarhus og Odden. Det vil sige ca. én ankomst og én afgang i timen.
Havnesporet ligger ikke således at det generer trafikken i Aarhus by. Der er to bevogtede overskæringer begge på havneterrænet (Jægergårdsgade og Sydhavnsgade).
Havnesporet ender på den hermetisk lukkede og terrorsikrede havneterminal.
Der afgår KomBarDo-busser til og fra Aarhus rutebilstation, som korresponderer med de enkelte afgange.

Jeg kan ikke rigtig se, hvordan disse forhold skulle berettige en togforbindelse mellem Aarhus H og den kommende færgeterminal - selv om det selvfølgelig altid kunne være sjovt med nye skinnebårne forbindelser;-)

For det første er det begrænset, hvor mange gående passagerer, som Molslinjen har på nuværende tidspunkt, hvor færgerne lægger til stort set midt i byen, og dels skal der anlægges nyt spor fra Tongavej ud ad Østhavnsvej til terminalen med nye perronfaciliteter, dels kører der flere af Midttrafiks busser helt ud til enden af Østhavnsvej, hvor terminalen skal ligge, og endelig vil der i forvejen være busforbindelse med KomBarDo-busserne fra Aarhus Rutebilstation - såååå det er der nok ikke rigtig nogen, der vil finansiere lige her og nu ;-)

Venlig hilsner

Niels H.

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak