Hurra - I er blevet moderne, tillykke :-) (Generelt)

af mikedk2100, København Ø, torsdag 07. marts, 2019, 21:34 (227 dage siden) @ Schienenwolf

Tværtimod, der står, at "antallet af flypassagerer sætter rekord år efter år". Det viser klart, at flere får øjnene op for at flyve. Antallet af togrejser kan sagtens gå frem jf. "kun et lille markedsryk", samtidig med at toget samlet set mister markedsandele. Det er logik i harehøjde, og når det så samtidigt er en talmæssigt u-underbygget artikel, hvor det med en løftet pegefinger gøres gældende, at man da sandelig skal skamme sig, hvis man flyver, så er der ingen grund til at tage påstanden seriøst. Det er muligt, at Politikens journalist ser nogle "konturer", men i og med at avisen ikke præsenterer os for nogle konkrete statistikker, så er det kun nogle fantasikonturer. Greta Thunberg (hvem hun så end er?) og Politiken kan sætte nok så mange eksempler og løfte nok så mange udskammende pegefingre, men når de ikke kan komme med valide tal til at underbygge deres påstande, så er det blot ligegyldige fake news. Det er flyvningen, som er moderne - antallet af flypassagerer sætter faktisk rekord år efter år. Det andet er ikke at være moderne; det er at være frelst. Men hvis de selv tror på det, så lad dem da endelig det.

Måske set med danske øjne, så er togtrafikken yt og bil og fly in. Men svenskerne ser anderledes på det. Her er toget moderne og flyet umoderne.

På nattoget mellem Malmø og Stockholm sælges f.eks. dobbelt så mange billetter som for få år siden.

SJ sælger også 50% flere interrailbilletter i 2018 end 2017.

SJ har de seneste år øget passagertallet med 5-7 pct. om året, mens DSB har oplevet faldende passagertal.

Tilsvarende er antallet af indenrigs flyrejser i Sverige faldet med tre pct. i de første ti måneder af 2018…

Men jo, svenskerne flyver da også ud i verden fra Sverige. Her er Danmark jo en gevaldig stopklods for togtrafik til resten af Europa.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Knutzens personvogne
Knutzens personvogne
Lars Christensen har skrevet et fyldigt forord til en artikel om DSBs personvogne skrevet af daværende generaldirektør for DSB Peter Knutzen og bragt i Vingehjulet nr. 1/1943. Artiklen er forsynet med billeder fra Jernbanen.dk´s arkiv. Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen