Hurra - I er blevet moderne, tillykke :-) (Generelt)

af Pylorus, mandag 11. marts, 2019, 12:13 (226 dage siden) @ LarsJels

Hamborg kan fint blive en mere interessant togdestination i det mindste for det sydlige Jylland og Fyn: Både Hamborg hovedbanegård og lufthavn er vigtige hubs for rejser videre ud i Tyskland/Europa og så er byen også Europas 8. største med mange kulturtilbud.

Kundeunderlag fra Danmark?
Som du selv skriver - det sydlige Jylland & Fyn. Måske 1 mio danskere. Der er allerede fine flyforbindelser fra Billund til London og derfra videre ud i verdenen.
Uden at have checket det - så er der vist ikke så mange fly fra Hamburg ud til destinationer udenfor Europa.
Som udgangspunkt for videre togrejse er Hamburg nok bedre. Problemet er bare at man atter skal skifte og ankomst/afgang næppe passer uden en del ventetid.

Men togforbindelsen over landegrænsen er en barriere: Der er kun 2 timers-frekvens, der mangler afgange tidligt om morgenen og rejsetiden er relativ lang. Men at det faktisk er interessant, kan man f.eks. se ved alle de danske nummerplader på P-pladsen foran stationen i Flensborg.

Svaret på de manglende togforbindelser er nok at der IKKE er kundeunderlag. Næppe landegrænsen om end der er mindst et parti i dette land som gerne vil indføre udvidet grænsekontrol med deraf konsekvenser.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen