Uvis fremtid for Tinglev-Tønder banen (Generelt)

af SBRH @, Tønder, fredag 15. marts, 2019, 10:34 (65 dage siden) @ TeamBaumann

STTS har kort svaret følgende i JydskeVestkysten:

»I JydskeVestkysten kan man i dag den 14. marts læse, at der rejse påstand om, at en afklaring omkring Tinglev-banens fremtid bliver syltet. Hos STTS er der efter vores opfattelse tale om en misvisende udtalelse, når dette hævdes.

Fakta er, at der fortsat arbejdes med en reaktivering af Tinglev-banen, at udviklingen inden for godstransporten på jernbane i det syddanske område med al tydelighed viser, at der er al mulig sund fornuft og logik i at bevare Tinglev-banen.

Alene inden for de seneste måneder og dage er der sket flere ting, som enten direkte eller indirekte er med til at vise vigtigheden af, at Tinglev-banen ikke alene bibeholder sin nuværende status, men i særdeleshed, at arbejdet for reaktiveringen af strækningen mellem Tinglev og Tønder fortsættes.

STTS havde møde med Tønder Kommune mandag den 25. februar, med deltagelse af bl.a. borgmester Henrik Frandsen og direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen, Keld I Hansen. Der er efterfølgende udfærdiget en skriftlig tilkendegivelse fra Tønder Kommune, hvor STTS er blevet lovet den nødvendige opbakning, når vores forhandlinger med interessenter er afsluttet og der med kommende investor er fundet en løsning, der imødekommer de muligheder der er ved renovering og reaktivering af Tinglev-banen.

Det er al mulig fornuft og grund til at fastholde Tinglev-banen som en del af den samlede infrastruktur. Tinglev-banen har fortsat sin berettigelse både lokalt set i forhold til den sønderjyske infrastruktur, men også som en del af den fremtidige sikring af en grænseoverskridende jernbane infrastruktur.

Så nej, der er ikke tale om, at en afgørelse af Tinglev-banen bliver syltet, men derimod om sund fornuft, at fastholde og sikre mulighederne for en sammenhængende jernbaneinfrastruktur på tværs af grænselandet, noget det vil være til gavn for hele Sønderjylland og området langs den jyske vestkyst.«

--
mvh
Søren Rødgaard Henriksen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen