Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nyt flytog til Oslo (Jernbanen i dag)

af 1993matias ⌂, KH, 15/3 2019, 13:32 (1867 dage siden)

For ikke så lang tid siden viste Flytoget sine nye tog frem. Efter planen indsættes de i trafikken i 2020 mellem Oslo og Gardemoen lufthavn.
De nuværende flytog er i familie med det dansk/svenske øresundstog og det svenske X55/Regina, mens det nye flytog er en ny konstruktion fra fabrikken CAF. De har dog tilsyneladende forsøgt at få dem til at ligne de nuværende flytog - det kunne til forveksling ligne en moderniseret Regina.
De nuværende flytog er godkendt til 210 km/t, men de nye er blevet testet helt op til 275 km/t. Kunne dette nye tog være en kanditat til fremtidens lyntog? Det er jo kun et fire-vognstog, så det vil være lettere at justere kapaciteten hen over døgnet til forskel fra f.eks. et 8-vogns ICE.

Billede af interiør og mere information her
https://www.check-in.dk/nyt-flytog-paa-vej-mellem-gardermoen-oslo/

Udvendigt billede på tysk wikipedia (der står mere eller mindre det samme på den engelske wiki)
https://de.wikipedia.org/wiki/CAF_Oaris
https://en.wikipedia.org/wiki/CAF_Oaris

--
Mvh Matias Lq
www.tognål.dk - danske slipsenåle og pins med MY, EA, EB, MZ, MA, ME og TME, IC3, IR4, IC4, S-tog SA og MM, Y-tog, Lint 41, IC2 samt fem veterantog. Nu også SJ Rc6 og Snältåget Vectron


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Nyt flytog til Oslo - 1993matias, 15/3 2019, 13:32 [*]
Indsend billeder
... og så kommer toget, Trine
... og så kommer toget, Trine

Dette hæfte på 48 sider udkom i 1972 på Signalpostens forlag. Undertitlen er ´en baneveterans erindringer fra Als og Sundeved´ og er baseret på dagbogsnotater fra Stationsforstander S. S. Nielsen, Sønderborg. Hæftet er i pdf-format og fylder 16 Mb.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak