Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Udkast til ny køreplan for Nordjyske Jernbaner fra august (Generelt)

af andersj, Aalborg, 15/3 2019, 20:41 (1858 dage siden)

Nordjyllands Trafikselskab har udgivet et udkast til en ny køreplan for Nordjyske Jernbaner der skal gælde fra august, hvor personalesituationen igen forventes at være normal efter over et år med mangel på lokomotivførere.

Der gøres op med "DSB-køreplanen" som man har baseret køreplanerne på siden overtagelsen mellem Aalborg og Frederikshavn i 2017. Man kommer nu så tæt på den oprindelige vision som muligt med den infrastruktur der er til rådighed.

Hovedpunkter:
-Halvtimedrift i myldretiden genindføres mellem Hjørring og Frederikshavn. Denne gang i en skarp 30/30 minutters køreplan. I mange år har det været efter en 20/40 minutters køreplan pga. mangel på krydsningsstation i Tolne. Siden december 2018 har der pga. personalesituationen kun været enkelte myldretidstog mellem Frederikshavn og Hjørring.

-Direkte tog Hirtshals-Aalborg og Skørping-Aalborg-Hirtshals i dagtimerne på hverdage. Genindførelse af direkte tog Skagen-Aalborg, der fortsætter til Skørping.

-Krydsning i Langholm og Hirtshals! fremfor Tornby på Hirtshalsbanen i myldretiden på hverdage. Behovsstandsningen i Vidstrup og Sønderby for myldretidstogene bortfalder pga. tidsforbruget ved krydsning i Langholm.

-Krydsning i Hjørring, Brønderslev og Lindholm fremfor Hjørring, Vrå, Sulsted og Aalborg på hverdage i dagtimerne. Dette giver også en kapacitet på 5 tog i timen mellem Hjørring og Aalborg, hvilket gør at når DSBs tog vender tilbage kan de køre i eget løb, hvis man ønsker dette. Det giver også hurtigere rejsetid nordpå at krydsningerne i Sulsted bortfalder.

-Længere skiftetid til ICL mod syd i Aalborg på hverdage, men kortere skiftetid til IC mod syd. Giver altså halvtimedrift Hjørring-Aarhus. Nordgående er der nogenlunde samme skiftetider som i dag. Skiftetiderne er med den normale DSB køreplan Aalborg-Aarhus også for korte i Aalborg. DSB havde i K17 stort set kun havde gennemgående tog til/fra Frederikshavn, og derfor var opholdet meget kort i Aalborg. Det ophold "arvede" NJ da man videreførte "DSB-køreplanen".

Både køreplanerne og beskrivelse af ændringerne kan ses hos Nordjyllands Trafikselskab.

Bemærk at køreplanen for RE75 ikke viser de tog der kører mellem Hirtshals-Aalborg-Skørping.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Udkast til ny køreplan for Nordjyske Jernbaner fra august - andersj, 15/3 2019, 20:41 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak