Uvis fremtid for Tinglev-Tønder banen (Generelt)

af Svend @, lørdag 16. marts, 2019, 21:04 (2 dage siden) @ ivar

Hold dog nu op med det sludder.

Godstransport ad jernbane går fra knudepunkt til knudepunkt. Hverken Tinglev eller Tønder kan - om de så står på tæerne - blive til knudepunkt.

Persontrafik - pjat. Folk fra Tønder kikker mod Ribe og Esbjerg, ikke mod Aabenraa og Sønderborg.

Dem syd for grænsen? Hvorfor i alverden skulle Flensborgere tage toget til Tinglev, skifte til Tønder og eventuelt skifte igen til Niebüll, når der er timedrift med bus Flensborg-Niebüll.

Få nu den trace asfalteret, det vil gavne cykelturismen, og give anledning til adskillige gode gættere i forum.

.
Det her emne bliver med mellemrum bragt på bane af samme person. Sagen er fortsat den, at banen er fuldstændig nedslidt: størsteparten af skinnerne stammer fra tiden før 1920, dæmningen ved Tinglev er i en sådan stand, at den skal graves væk og bygges op på ny. Resten af banen er formentlig i en lige så dårlig stand. Skal strækningen retableres, bliver der tale om bygning af en helt ny jernbane, hvor kun arealerne kan genanvendes.
Men måske man kan få DF - hvis der findes lokale folketingspolitikere tæt på - til at omfordele det trecifrede beløb, som de har fundet til en ny omfartsvej i Mariager (!!), til at forbedre jernbaneforholdene i området. Her vil jeg dog anbefale at starte et andet sted .....

--
Svend

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen