Uvis fremtid for Tinglev-Tønder banen (Generelt)

af Svend @, lørdag 16. marts, 2019, 21:04 (64 dage siden) @ ivar

Hold dog nu op med det sludder.

Godstransport ad jernbane går fra knudepunkt til knudepunkt. Hverken Tinglev eller Tønder kan - om de så står på tæerne - blive til knudepunkt.

Persontrafik - pjat. Folk fra Tønder kikker mod Ribe og Esbjerg, ikke mod Aabenraa og Sønderborg.

Dem syd for grænsen? Hvorfor i alverden skulle Flensborgere tage toget til Tinglev, skifte til Tønder og eventuelt skifte igen til Niebüll, når der er timedrift med bus Flensborg-Niebüll.

Få nu den trace asfalteret, det vil gavne cykelturismen, og give anledning til adskillige gode gættere i forum.

.
Det her emne bliver med mellemrum bragt på bane af samme person. Sagen er fortsat den, at banen er fuldstændig nedslidt: størsteparten af skinnerne stammer fra tiden før 1920, dæmningen ved Tinglev er i en sådan stand, at den skal graves væk og bygges op på ny. Resten af banen er formentlig i en lige så dårlig stand. Skal strækningen retableres, bliver der tale om bygning af en helt ny jernbane, hvor kun arealerne kan genanvendes.
Men måske man kan få DF - hvis der findes lokale folketingspolitikere tæt på - til at omfordele det trecifrede beløb, som de har fundet til en ny omfartsvej i Mariager (!!), til at forbedre jernbaneforholdene i området. Her vil jeg dog anbefale at starte et andet sted .....

--
Svend

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Ringsted i snestorm
Ringsted i snestorm
Webmaster Tommy Nilsson var den 28. december 2001 i Ringsted midt i en snestorm. Det kom der denne fotoreportage ud af. Det lykkedes at holde kameraet nogenlunde fri for sne selv om sneen væltede ned.
 Læs artiklen 

DSB plakat 1949

DSB plakat 1949
DSB plakat 1949 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen