Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

SF: For lille kapacitet på Vejle Station (Generelt)

af steenth, 22/3 2019, 10:49 (1834 dage siden) @ Pylorus

Der er stadig kommunerne som har ansvaret for arealerne omkring stationerne. Det er med parkeringspladser og busterminaler.

Ja - og det er så problemet. Men f.eks. Billund Lufthavn er måske et bedre eksempel. Her er det lufthavnen som sørger for P-pladser.
På jernbaneområdet burde det værre Banedanmark. Parkeringsmuligheder er jo netop forudsætningen for at man får bilisterne over i toget!

Desværre sådan er det ikke. Selvom der en del eksempler på fx at en kommune er mere interesseret i byudvikling omkring stationerne end at bevare parkeringspladser for pendlere.

Det er svært at tvinge lastbiler op på jernbanevogne. Jernbanetransport kan først betale sig, når afstanden er længere end 500-700 km. Og prisen bliver presset hårdt i den branche! Og der skal være en vis volume før det kan betale sig at gøre imellem 2 destinationer. Men mængden stiger på bane, selvom det endnu ikke rykker på markedsandel.

Igen - vil vi mindske trafikken på motorvejene / vil vi reducere CO2 fra lastbiltrafikken / vil vi reducere uheld hvor lastbiler er involveret - ja så har andre lande altdå fundet ud af at transit af lastbiler sker bedst med jernbane.
Det er alene et spørgsmål om politisk vilje.

Mig bekendt er det kun Schweiz som sætter begrænsninger for lastbiler. Men Østrig ville også det.

Det blev undersøgt. Men der var bedre et passagergrundlag at lægge banen nordligere.

Gad vide hvad det er for passagerer som kunne tænkes at benytte metroen der?
Man kunne have ladet metroen svinger ned langs Blegdammen, under amorparken og tilbage langs Universitetsparken. Den "omvej" på 1.200-1.400 meter havde givet rigtig mange flere passagerer og en reelt reduktion af biler i området.

Det var tanken oprindelig det skulle være en lige via Rigshospitalet og Univertetsparken. Men var samlet 13.000 flere beboer og arbejdsplader i nærheden af den valgte linjeføring.
https://www.trm.dk/-/media/files/publication/2004/cityring.pdf


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak