Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

SF: For lille kapacitet på Vejle Station (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, 23/3 2019, 09:27 (1833 dage siden) @ Pylorus


Der er stadig kommunerne som har ansvaret for arealerne omkring stationerne. Det er med parkeringspladser og busterminaler.

Ja - og det er så problemet. Men f.eks. Billund Lufthavn er måske et bedre eksempel. Her er det lufthavnen som sørger for P-pladser.
På jernbaneområdet burde det værre Banedanmark. Parkeringsmuligheder er jo netop forudsætningen for at man får bilisterne over i toget!

Synspunket om, at tomme parkeringsanlæg er forudsætningen for, at man får bilisterne over i toget, forekommer mig at være temmelig løsrevet fra virkelighedens verden. DSB fik i år 2000 anlagt et stort Parkér & Rejs-anlæg ved Kildedal station for at lokke pendlere til at stille bilen og tage toget mod København, men det er kun blevet benyttet i ringe grad. Folk bruger de transportmidler og den transportform, som de finder er hurtigst og mest hensigtsmæssig for dem. De gider ikke følge en eller anden forskruet ideologi, som andre har om, hvordan de skal transportere sig selv, og de er gennemgående ikke så ubegavede, at de bare lader sig lokke af en tom parkeringsplads. Heldigvis for danskernes skattekroner hopper Banedanmark heller ikke på den limpind. DSB har rigeligt at køre med af tvangskunder.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak