godsspor i Vojens (Generelt)

af Togbus, Foldingbro, mandag 25. marts, 2019, 16:45 (115 dage siden) @ kaibayer

Ja, dejlig nyhed for aktivering af mere godstransport på skinner. Selvom "min" jernbane - Bramming til Grindsted - er ret så barsk afbrudt øst for Bramming, så ligger alle skinnerne der endnu, og det kunne være fantastisk, hvis et kommunalt/privat infrastrukturfirma kunne dannes blandt disse interessenter.

Man kunne få meget Grindstedbane for det som Billundbanen koster i Banedanmark-kroner.

Pointen er vel at godstrafik er koncentreret omkring terminaler/industri mellem Padborg og Taulov og alt andet nok er urealistisk, bortset fra nogle få undtagelser, såsom korte spor fra netop denne strækning. Som så meget andet i Danmark er det fokuseret på eksport og modtagelse af varer fra det sydlige udland og så må det omlæsses til lastvogn, hvis ikke godset er kørt ad motorvejen hele vejen. Elektrificeringens langtrukne proces og signalprogrammet skal nok få aflivet alt gods, der ikke kører mellem Pepparholmen og Pattburg.

--
- busser når det er billigst


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen