Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

to interessante nyheder fra Norge (Jernbanen i dag)

af LarsJels, Jels, 2/4 2019, 10:59 (1845 dage siden) @ Pylorus

@TroelsH: Jeg er ikke sikke på, at du har læst hele min tekst? Min pointe var ikke at argumentere for udbygning af Herning-Vejle eller nogen anden dansk strækning. Jeg forsøgte bare at finde en dansk parallel, hvor man også har en enkeltsporet strækning med et kringlet tracé (mellem Brande og Vejle) og byer af nogenlunde samme størrelse. Jeg beklager, hvis dette forsøg skabte forvirring, det var ikke min hensigt.

@Pylorus. Jeps, man skal være forsigtig med procenter. Man skal også være forsigtig med dumsmarte bemærkning uden at have læst referencen. Hvis ud gjorde det, vil du se, at passagerstigningen mellem Skien og Larvik på 55% svarer til 16.000 passager om måneden eller ca. 500 ekstra passager om dagen.

Når der drøftes forbedring af jernbane-infrastruktur må analyse af fremtidige passagertal naturligvis bero på fremskrivninger, antagelser og vurderinger. Fra Norge er der her et eksempel IRL på, hvad der sker hvis man opgraderer en delstrækning med et ordentlig ryk. Selvfølgelig kan det ikke bare overføres til danske forhold, men nogle gange er virkeligheden altså mere interessant end teorier.

Med venlig hilsen
Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak