Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Udbudsvinder Slesvig-Holsten Øst 2022 (Jernbanen i dag)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 2/4 2019, 21:27 (1822 dage siden) @ andersj

Det er interessant at DB for første gang bestiller 160 km/t hurtige dobbeltdækkere hos andre end Bombardier. Men der har jo også været og er en del indkøringsproblemer med de nuværende Bombardier Twindexx "togsæt" brugt på RE7 og RE70 Hamburg-Flensburg/Kiel.

Togsættene købes nu af delstaten når DB har anskaffet dem. Udbudsmodellen lagde vægt på anskaffelsespris, og der vinder Stadler KISS suverænt. Bombardiers TWINDEXX Vario motorvogne er enkeltkørende enheder, og noget dyrere end et "togsæt" (dublering af teknik i hver motorvogn hhv mellemvogn) og konstrueret til indsættelse af flere/færre mellemvogne i løbet af driftsdøgnet. Det var der ikke krav om her. Afløseren for TWINDEXX Vario er ikke på plads endnu, så det relle valg i dette udbud har været mellem Siemens Desiro HC og Stadler KISS.

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Færgen er i havn om få minutter

Færgen er i havn om få minutter. Pris 270 kr.

Læs mere
DSB Hs415

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak