Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Pendlere er dyre (Trafikpolitik)

af mikedk2100, 3/4 2019, 09:15 (1849 dage siden) @ Niels Henrik Holst

Pendlere er dyre. For det første betaler de ikke fuld pris - de får en klækkelig rabat. For det andet er de skyld i, at operatørerne må anskaffe materiel, der kun er i brug om morgenen og om eftermiddagen. Resten af tiden står stammerne bare og æder havre. Bevares, man kan måske flytte nogle få kunder med off-peak-rabatter og lignende. Og måske køre lidt lejrskolebørn, eller hvad man nu kan finde på. Men det batter ikke noget. Det er megadyrt at flytte pendlere fra biler til tog, for pendlerne efterspørger de afgange, som i forvejen er propfyldte.

Ja pendlere er dyre. Det er i det hele taget dyrt, at vi pendler, uanset om det sker i bil, tog eller på cykel. På vejsiden betyder bilpendleriet jo blandt andet store og dyre udvidelser af motorvejene. Det betyder køer i byerne, hvor der ikke er plads til at udvide vejen osv. Til gengæld er der jo godt med plads på vejene på andre tidspunkter.

Det samme ses på cykelstierne i blandt andet København. Der er godt fyldt op i myldretiden.

Vi må vel bare indse, at det samfund vi har skabt, hvor folk skal pendle og de fleste på samme tidspunkt, er enormt dyrt. Og så må vi leve med, at der står tog ubrugte hen, ligesom der er rigeligt med asfalt udenfor myldretiden. Eller også skal vi rykke på arbejdstiderne, så alle ikke skal på job mellem 7 og 9, og hjem mellem 15 og 17 (sådan ca). Det er jo en helt anden diskussion.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jærnbanen gennem 100 aar
Jærnbanen gennem 100 aar

Redaktionen har fra Kim Diedrichsen modtaget en scannet version af Illustreret Familie-Journals 26. Haandbog fra 1927, der indeholder ´En Skildring af Ildhestens Sejrsgang over Jorden og nogle træk af Jærnbanens Historie´. Hæftet er på 48 sider.

Læs mere
Indsend billeder

Jernbanebøger

På Sporet af 2019

På Sporet af 2019. Pris 240 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak