Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Analyse af Banedanmark - fornyelse og vedligehold (Trafikpolitik)

af Pylorus, 4/4 2019, 05:38 (1843 dage siden) @ Poul Brandt

Jeg bemærkede lige denne analyse i regeringen nye investeringsplan 2030, side 7

Den siger jo i klar tekst at ministeriet ikke er tilfreds med Banedanmarks måde at arbejde på.

"Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og Finansministeriet vil med ekstern konsulentbistand igangsætte en analyse af Banedanmark blandt andet med henblik på at etablere en bedre styring og mere effektiv drift af baneområdet. Analysen vil have fokus på at afdække fornyelses- og vedligeholdelsesbehovet i perioden samt forbedre grundlaget for styring og prioritering af vedligeholdelsesindsatsen og mulige effektiviseringer i Banedanmark. På baggrund af analysen vil der i 1. halvår 2020 blive taget stilling til Banedanmarks endelige merbevillingsbehov."

Interessant men vel ikke overraskende ovenpå de senere års overskridelser af budgetter / udsættelser og fordyrelser især på signalprogrammet.
Men hvem ser ministeriet efter?
De er jo øverste arbejdsgiver for Banedanmark og har måske været lidt naive eller overfladiske i deres opsyn af Banedanmark.
Måske Rigsrevision også skulle en tur forbi transportministeriet?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Togbelysning
Togbelysning

Denne artikel stammer fra bogen ´De danske statsbaner 1847 - 1947´ udgivet af DSB, og gennemgår udviklingen indenfor togbelysningen i de første 100 år af dansk jernbanedrift lige fra stearinlys til 24 volts elektriske pærer.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak