Afvikling af jernbanen (Generelt)

af pjl, søndag 14. april, 2019, 01:34 (72 dage siden) @ Togbus

Mest realistisk i løbet af få år er at Vestbanen kører videre mens man mellem Århus og København kører med bus.

Skribenten tager fejl hvis han tror biler og busser kommer til at redde dagen. Begge dele sidder uhjælpelig fast i køerne over Fyn, eller op ad E45. Så jeg tvivler på at de rykker nogle steder hen. Ude i den store verden, eksempelvis i bilernes land USA, er man igang med enten at nedlægge parkeringspladser i bykernerne eller gøre dem så dyre at de ikke er attraktive at benytte - i fremtiden kommer færre af os til at have en privat bil, som bare står til pynt 95% af tiden, men benytter alt fra tog over dele-biler/Uber-agtige services og til alt hvad der hører under kategorien "micromobility".

Men man kan da være enig i en pointe - det kunne være interessant med en sammenhængende trafikplan i landet, der sigter efter at løse folks transportbehov på den mest effektive måde... det er bare ikke biler, med mindre man bor ude på landet.

Skribenten er helt sikkert virkelighedsfjern, thi han ved ikke at jernbanen er under afvikling på store strøg - godt hjulpet af de organisationer som er sat til at drive den.

Ethvert land, der tager sin konkurrenceevne alvorligt investerer massivt i (kollektiv) infrastruktur, det er vist bare ikke gået op for Danskerne endnu - at nogle flytter over i en bus gør det ikke til en afviklingstrend, det er et nyt marked/ny kundegruppe, der på samme måde som da Easyjet og Ryanair kom til, er ved at finde sin plads.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen