Avatar

Billund-Vejle ctr. Struer-København (Trafikpolitik)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 14. april, 2019, 11:03 (73 dage siden)

Jeg skal da lige love for, at DF får hug for Billundbanen, der angiveligt skulle være skyld i, at alle fra strækningen Thisted-Struer-Holstebro-Herning nu skal til at skifte tog i Vejle, når de skal til København.

Som jeg husker det fra VVM-redegørelsen (eller andet sted), er der mellem Jelling og Vejle plads til både Billundbanetogene (2 i timen i hver retning) og Herning-togene (1 i timen i her retning). Skift i Vejle er vel mere begrundet i, at hvis Vejle-Struer ikke bliver elektrificeret, skal man køre diesel under el-ledninger Vejle-København? En problematik der vel går igen fra strækningerne Frederikshavn-Aalborg og Struer-Langå? Vi glemmer her helt Herning-Silkeborg-Skanderborg, som åbenbart allerede er glemt af alt og alle.

Jeg har set et andet argument for skift i Vejle: Noget med at uregelmæssig drift på hovedstrækningen København-Aarhus vil kunne smitte af på Vejle-Herning-Struer (og omvendt) og derfor må man hellere indlægge skift i Vejle. Det er vel ikke et argument i traditionel jernbanemæssig forstand. Problematikken er jo lige så gammel som jernbanen selv og en køreplan tilrettelægges vel stadig med ikke-forsinket drift som forudsætning.

Afslutningsvist er det lidt (men også kun lidt) synd for DF og regeringen, at de får skyld for, at Billundbanen afstedkommer skift i Vejle for Thisted-Struer-Holstebro-Herning-borgerne. Billundbanen er jo rød bloks opfindelse SAMMEN med DF. Men dengang talte man ikke om skift i Vejle, fordi Vejle-Struer jo forudsættes elektrificeret.

Hvordan var det nu lige det var: Hvis Struer-Vejle blev elektrificeret, skulle el-togene så fortsætte alene til København eller skulle de i Vejle driftkobles med andre togsystemer med deraf følgende risiko for at forsinkelser kunne smitte mellem de to strækninger?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

--
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

De danske Sukkerfabrikker
De danske Sukkerfabrikker
Aktieselskabet De danske Sukkerfabrikker (DdS) blev grundlagt i 1872 af finansmanden etatsråd C. F. Tietgen og blev snart en af Danmarks største virksomheder. Ved at bygge nye og opkøbe eksisterende sukkerfabrikker, fik DdS næsten monopol på sukkerproduktion.
 Læs artiklen 
Svenska-lok
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen