Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

SJ planer om expansion af trafikken til København (Generelt)

af Rail, 16/4 2019, 16:30 (1799 dage siden) @ jacobchristensen

Som jeg husker det, var Odense-forbindelsen in sin tid proof of concept: Der var/er en ledig kanal mellem København og Odense, som SJ kunne betjene parallelt med DSB.

Problemet var billetsamarbejdet. Et eller andet sted har det været påpeget at rejsekortet kan klare den sag nu. (Det var nok i en diskussion andetsteds, mindes ikke om det har været nævnt her)

Teoretisk ville en forbindelse videre til Fredericia eller Kolding være smart, men banen Odense-Fredericia er overbelastet, så der skal man lige bygge den nye bane over Vestfyn. Eller nedlægge regionaltogene på strækningen. Men der er sikkert rejsende nok København-Odense til at bære et fjerde tog - det er jo en pendlerstrækning.

Du mener det sjette ;-)
Der kører allerede nu det fjerde i myldretiden og det femte kommer med omlægningen af København - Hamborg.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak