Fjernbus vs. tog: snemand i helvede (Generelt)

af mpp, fredag 19. april, 2019, 18:50 (442 dage siden) @ jacobchristensen

Jeg har oplevet fjernbusser med brede sæder en del gange i udlandet – Taiwan, Bolivien, Brasilien, Spanien. Når sæderne så endda står længere fra hinanden har man rigtigt meget plads og det er egentligt rimeligt luksuriøst. Derudover har også sovebusser (der ganske vist ikke må køre i Europa længere) leget med indretningen så det ikke "bare" er bustransport.

Når det er sagt har de brede sæder altid være steder hvor det ville være svært at komme til med tog. Fjernbusser servicerer ganske rigtigt først og fremmest et segment der sætter pris på billige rejser i Danmark. Der er ikke rigtigt marked for mere "luksus" i danske busser givet at man jo så bare vil vælge toget, der trods alt har flere afgange og mere plads og kører hurtigere osv. Eneste undtagelse skulle så være kombardo-ekspressen hvor man så kan få noget at spise på færgen.

Ift broen er det helt rigtigt at Flixbus selvfølgelig har brobizz og kører lige igennem. At DSB ikke kan finde nogle vognmænd der kan det kan man så undre sig over. Man kunne også godt forestille sig at DSB fandt nogle togbusser med bedre sidekomfort end laveste fællesnævner, særligt når de nu i mange år fremover skal drive bustransport.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen