Slut med persontransport på 750 mm i Schweiz (Jernbanen i dag)

af LHJ, fredag 03. maj, 2019, 17:21 (464 dage siden) @ LHJ

Schweiz' eneste 750 mm bane med persontrafik, Waldenburgerbahn (WB), er snart en saga blott.

WB fusionerede 2016 med Baselland Transport AG (BLT), som har udarbejdet planer for WBs omsporing til 1000 mm sporvidde samt bestilt 10 stk. Tramlink Be 6/8 hos Stadler. Togene skal være driftsklare december 2022.

WB indgår herefter med sine godt 13 km i Basels metersporede transportnet som linie 19.

https://www.railwaygazette.com/news/news/europe/single-view/view/stadler-signs-waldenbu... .


M.v.h.
Niels


God eftermiddag!
Banen vil trods omsporing og indsættelse af materiel lig det, der anvendes på BLS' øvrige strækninger, stadig være "noget for sig selv", da der ikke er sporforbindelse med det øvrige BLS-net.
Jeg påregner at tage en eendags-tur til Schweiz for at studere WB lørdag den 15. juni - hvis alt går vel, vil jeg derefter kunne vise lidt aktuelle billeder.
(Og hvis nogen så skulle synes, at det er for "fremmedartet" og "for langt hjemmefra", er de selvfølgelig velkommen til ikke at klikke på indlægget ...;-))
God weekend til Niels - og alle I andre!
Ses vi på Grenåbanen søndag den 12. maj???
Vh
LH

Undskyld, det må være fredags-træthed: Baselland Transport AG forkortes selvfølgelig BLT - ikke BLS, som er noget helt andet …
/LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen