hjælp til min hovedopgave (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, mandag 13. maj, 2019, 11:00 (416 dage siden) @ Alina87

Helt generelt:

Hvis den nuværende vogn skal opgraderes, og man kan nøjes med vognkasse og interiør, snakker vi nok 100.000 til 200.000 kr, alt efter stand og mængden af "eget arbejde". Hvis vognen skal renoveres til godkendt kørende vogn efter nuværende regler, er vi nok oppe over 4 mio kr. Væsentligste usikkerhed er vognens indvendige stand, nu når den har stået stille i flere år, samt krav til brandsikkerheden.

Skal en anden vogn ombygges til liggevogn, må prisen forventes at blive ca 50% højere, da der ikke kan genanvendes så meget (eksempelvis skillevægge).

Indhentning af tilbud på nye gulve, nye madrasser og gennemgang af brandsikkerhed, er nok noget af det første, der skal kigges på. Ligesom pladearbejde og vinduernes stand. Ved en opgradering vil det være oplagt også at kigge på ledningsnettet, og evt indføre USB stik og lignende i kupeerne, nu man er i gang alligevel,

En brugt vogn, der ikke er i revision - koster pt omkring 800.000 kr i Tyskland, hvis du kan få lov at købe den. Prisen er meget høj, men båret af, at der er mange nye togselskaber i Europa, der gerne køber "klassiske" togvogne, og sætter disse i stand.

Skal vognen være i så god stand, at den direkte kan tages i brug, ligger prisen nok nærmere de 5 mio kr.

En fabriksny (og køreklar) vogn koster omkring 8 mio kr.

Mvh
Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen