Den nye Metro, Nordhavnen i en lidt anden vinkel (Generelt)

af andersj, Nordjylland, tirsdag 14. maj, 2019, 16:43 (279 dage siden) @ Steff

Bus 27 kører fra Østerport til Oceankaj med kvarterdrift morgen, formiddag og eftermiddag og halvtimedrift middag og weekend. Bus 25 kører hvert 20. minut Nørreport-Oceankaj på dage med krydstogtskibe.

Det hele minder lidt om HafenCity i Hamburg, hvor man dog hele tiden har bygget U4 forud for byudviklingen med den tankegang at man bedre kan sælge grundene og sælge/udleje bygninger når toget rent faktisk kører, fremfor når nogle lover at toget nok skal køre på et eller andet tidspunkt. Især i Tyskland hvor planlægning og bureaukrati ofte kan tage længere tid end selve udførelsen.

Samme tankegang med "skinner før huse" ses i Lisbjerg og Nye ved Aarhus.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Et uheldigt lokomotiv
Et uheldigt lokomotiv
DSB MY 1123 havde et rigtigt skidt år i 1966, hvor det i en periode på 4 måneder var involveret i en kæde af uheld. Først gennem en stopbom i Helsingør, derefter gennem en Folkevogn i Nivå og til sidst op bag i en godstog ved Klarskov på Sydsjælland.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen